Kiezen voor wat echt telt

Afbeelding1.jpg
papendrecht.svg
Door Papendrecht.net op 16 maart 2022 om 20:06

Kiezen voor wat echt telt

De vraag is misschien in de afgelopen dagen al gesteld aan u: ‘En, heb je al gestemd?’

Vandaag is het de derde en daarmee laatste dag om uw stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Misschien bent u niet van plan om te gaan stemmen. Of twijfelt u nog. Of gaat u zeker wél stemmen. Hoe het ook zij, u maakt natuurlijk uw eigen afweging. Natuurlijk hoop ik dat u de gang wel maakt naar de stembus. Juist als wij deze dagen kijken naar de situatie in Oekraïne, is uw stem ook een stem vóór de democratie! U mag via een partij invloed uitoefenen op allerlei belangrijke lokale thema’s. En ja, dan maakt het echt verschil op wie u stemt.

Recent werden de resultaten geëvalueerd door het college van burgemeester en wethouders. Een dagelijks bestuur waar ook de ChristenUnie deel van uitmaakte. Een stukje uit dit verslag: “Mijlpalen in de afgelopen bestuursperiode zijn de totstandkoming van de omgevingsvisie, het vitaliteitsakkoord, de nieuwe manier van afvalinzameling, de aanpak van armoede, het nieuwe afvalbrengstation, de gekozen vervolgstap voor toekomstige huisvesting van het voortgezet onderwijs en de gebiedsontwikkeling van de Douwes Dekkerlaan. Er staat grootschalige nieuwbouw op stapel, zoals aan de Weteringsingel en Boomgaardstraat, de Veerpromenade en PC Hooftlaan. Er zijn stappen gezet om weer startersleningen in het leven te roepen, als extra duwtje in de rug van koopstarters op de woningmarkt. Ook de nieuwe brandweerkazerne en de bouw van een nieuw politiebureau laten zien dat Papendrecht niet stil heeft gestaan de afgelopen vier jaar.” Ondanks corona zijn er mooie resultaten geboekt, vindt u ook niet? En natuurlijk staat niet álles vermeld in deze korte samenvatting.

En nu? We maken opnieuw plannen. En dat begint bij de eigen dromen en idealen van onze partij. Als wij maar een deel van al onze plannen waar kunnen maken, is dat al onze inzet waard. Vanuit ons geloof staan voor de ChristenUnie mensen centraal. Dat gegeven kleurt ons verkiezingsprogramma en geeft richting aan onze keuzes. Met thema’s voor u als inwoners die vol in het leven staan. Maar ook woorden voor hen die kwetsbaar zijn en onze zorg verdienen. Met elkaar vormen wij immers een SAMENleving!

Kiezen voor wat echt telt gaat over een zorgzame samenleving. Een voorbeeld zegt u? 

Zorgen voor leefbare en veilige buurten waar het goed SAMENleven is. Voor ouderen, gezinnen, jongeren, kinderen. Of inzetten op armoedebestrijding en schuldhulpverlening met de actieve inzet van een armoederegisseur.  Actief hulp bieden aan de steeds groter wordende groep verwarde personen die een gevaar voor zichzelf vormen en voor hun omgeving. Vol doorgaan met het vernieuwen van de jeugdzorg. Voor de best passende zorg, maar ook gericht op zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en betaalbaarheid. Zomaar wat voorbeelden.

Kiezen voor wat echt telt is wat ons betreft ook investeren in onderwijs. In kansengelijkheid. In nieuwbouw voor de VO-scholen. Investeren in onderwijs is een maatschappelijke opgave. Jonge mensen voorbereiden op hun deelname aan de samenleving. Een doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar is onze inzet hier in Papendrecht meer dan waard: ‘It takes a whole village to raise a child.’

Kiezen voor wat echt telt is ook kiezen voor duurzaamheid. Nieuwe energie. Bevorderen van zonnepanelen op de daken van huizen en bedrijven. Meer ruimte om veilig te fietsen en te wandelen. Een natuurbestemming boven de A15, door een deel van het terrein in te richten als natuurspeeltuin of het beschikbaar maken als recreatieplek.

Mooie dromen en idealen, toch? Maar goed. Nu bent u als kiezer aan zet. Vandaag tot 21.00 uur kunt u nog kiezen voor wat echt telt!  Want het doet er zeker toe aan wie u uw stem toevertrouwt. Ook in Papendrecht. Als CU willen wij op een betrouwbare, constructieve en dienstbare wijze verder bouwen aan een beter, mooier en socialer Papendrecht. Voor u als inwoner(s). Wij zien uw stem dan ook graag tegemoet. U kunt op ons rekenen, ook in de volgende periode.

Stemt u dus vandaag met een gerust hart….ChristenUnie! Daar krijgt u zeker geen spijt van.