Vanaf de publieke tribune: Raadsvergadering 01-02-2018

ppdgemhuisvrijdag 02 februari 2018 15:00

De nieuwe traditie van ‘een verslag vanaf de publieke tribune’ zetten we voort in 2018! Samenvatting: Je kunt wel merken dat de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zijn.

Na het vragenkwartier, waar een aantal zaken aan de orde worden gesteld, en het vaststellen van de verslagen begint de vergadering. Vandaag staan er bijna alleen maar hamerstukken op de agenda, deze punten zijn al besproken/afgerond in de commissievergaderingen en hoeven alleen nog maar met een hamerslag goedgekeurd te worden door de raad. Iedereen heeft zijn of haar zegje er al over gedaan.

Veel zaken van de huidige raadsperiode zijn al afgewikkeld, en met de verkiezingen van maart in het vooruitzicht is het niet kies om nog grote zaken op de agenda te hebben. Het woord is namelijk eerst aan ons burgers om op 21 Maart 2018 een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Daarna zullen nieuwe raadsleden, met een nieuwe coalitie en frisse zin, een nieuwe periode in gaan.

Bij de zaken die nog wel tijdens de vergadering besproken worden gaat het iets er "harder" aan toe dan normaal. Ook hier merk je dat de verkiezingen in aantocht zijn, de partijen laten meer hun eigen gezicht zien. Ze zijn duidelijk kritischer op elkaar en op het college.

Als bezoeker is het altijd leuk om te luisteren naar wat er besloten wordt voor de gemeente. Een pittige discussie wordt dan nu helaas gemist. Waarschijnlijk zullen er halverwege dit jaar weer volop agendapunten zijn die tot een avondvullend debat leiden. Al werd gister de vergadering afgesloten met een discussie over het opruimen van hondenpoep. Ook fijn om te weten dat de gemeenteraad daarin mee denkt ;)

« Terug

Reacties op 'Vanaf de publieke tribune: Raadsvergadering 01-02-2018'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.