ChristenUnie Papendrecht wil lightrail verbinding met Rotterdam

FBPROPICzaterdag 10 februari 2018 20:55

ChristenUnie wil betere en snellere OV-verbindingen. Papendrecht is prima bereikbaar via de weg en het water. Dat heeft economisch gezien veel voordelen, maar dat heeft ook een keerzijde, volgens onze lijsttrekker Pieter-Jan den Dekker. Want door de ligging aan de A15, de N3 en de Merwede heeft Papendrecht ook onevenredig veel stank-, geluids- en fijnstofoverlast.

De lijsttrekker van de ChristenUnie pleit daarom voor betere openbaarvervoersvoorzieningen. Papendrecht ontbeert nog een aansluiting op het spoor. De plannen die er liggen voor een lightrailverbinding die de Alblasserwaard – en dus ook Papendrecht – met Rotterdam verbindt, zijn wat hem betreft op de lange termijn dan ook noodzakelijk.

Voor de korte termijn wil de ChristenUnie de snelle busverbinding met Utrecht en Rotterdam behouden en waar mogelijk de frequentie uitbreiden. Deze beide verbindingen moeten wel zo snel mogelijk (gedeeltelijk) elektrisch worden. De uitstoot van met name diesel moet zo veel mogelijk worden voorkomen.

De plannen voor een onderzoek naar een lightrailverbinding tussen Dordrecht en Rotterdam kan op steun rekenen. De grote wens is dat vanaf station Baanhoek (waarom niet ‘Papendrecht-Oost?’) rechtstreeks naar Rotterdam kan worden gereisd. Pieter-Jan den Dekker: ‘Dit zou voor veel Papendrechters een mooie verbetering zijn’.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Papendrecht wil lightrail verbinding met Rotterdam'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.