De verkiezingsuitslag

donderdag 22 maart 2018 21:17

De kiezer heeft gesproken, de rook is weer aan het optrekken en een ander Papendrechts politiek landschap wordt zichtbaar.

Wat zaten we dicht bij die derde zetel. Uiteindelijk nadat alle stemmen geteld waren viel die toch toe aan het CDA. Maar we hebben opnieuw weer meer stemmen gekregen (volgens de voorlopige uitslag): 1391 in totaal dat is 10.5 % van alle stemmen en het zijn er 138 meer dan in 2014.
Blij, tevreden en vooral ook dankbaar zijn we dat Kees en Pieter-Jan hun taak mogen voortzetten in de raad en dat Jaco en Vincent hen gaan ondersteunen als duo-raadslid.
Intensief en zeer actief hebben we met elkaar campagne gevoerd. We zijn hoorbaar en zichtbaar geweest in de oude- en nieuwe media. Was het genoeg? Openheid, eerlijkheid en duidelijk dat zijn in elk geval typeringen die bij de ChristenUnie horen en die we hebben laten horen en zien. Zo gaan we ook de coalitieonderhandelingen in.
Neemt PAB het voortouw? Welke combinaties zijn mogelijk, logisch en stabiel? Hoeveel ruimte is er voor het positieve christelijke geluid gericht op het welzijn van alle Papendrechtse inwoners? Komt er weer een CU/SGP-wethouder? Het zal de komende tijd duidelijk moeten gaan worden.
We vragen uw meeleven en gebed voor onze fractieleden die een intensieve periode tegemoet gaan. Bid om wijsheid en inzicht, betrokkenheid en bewogenheid, eerlijkheid en vasthoudendheid.
Namens het bestuur willen we u en jou als ChristenUnie-stemmer heel hartelijk bedanken voor het gestelde vertrouwen in de ChristenUnie. Het geeft ons weer energie om vanuit Bijbels principe het goede te blijven zoeken voor alle Papendrechters met voortdurend oog voor hen die dat het hardste nodig hebben.
Namens de fractie en het bestuur,
Hubert Kats, voorzitter

« Terug

Reacties op 'De verkiezingsuitslag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.