Advies informateur de Regt: Start onderhandelingen PAB, CDA, CU en SGP

woensdag 11 april 2018 17:27

Op basis van twee gesprekken met alle nieuw gekozen partijen in de Papendrechtse gemeenteraad stelt informateur Rinus de Regt voor om de coalitievorming te vervolgen met het PAB, het CDA, de ChristenUnie en de SGP. Op woensdag 11 april publiceerde De Regt zijn eindverslag. 

Alle partijen hebben aan de Regt aangegeven deel van een coalitie uit te willen maken, en voor alle partijen zijn onderhandelingen dan ook bespreekbaar. Volgens de Regt springt het 'blok' CDA, ChristenUnie, SGP eruit. Mede omdat alledrie de partijen aangegeven hebben al voor de onderhandelingen naar elkaar uitgesproken hebben samen op te trekken bij de coalitievorming.

Alle partijen hebben eveneens aangegeven dat het gezien de verkeizingsuitslag logisch is dat PAB in ieder geval deel zou moeten uitmaken van de nieuw vormen coalitie.

Verder zijn alle partijen het er verder over eens dat het wenselijk is dat de coalitie bestaat uit een combinatie van partijen die gezamenlijk 13-15 zetels in de raad hebben, en dat het college bestaat uit een niet té groot aantal wethouders.

Het uiteindelijke advies luidt als volgt:

"Aan het eind gekomen van mijn “verkenningen” adviseer ik daarom deze volgende fase - het komen tot een coalitieakkoord en het daarop vormen van een nieuw College van B&W - in eerste instantie in te gaan met een combinatie van het PAB, het CDA, de ChristenUnie en de SGP, in de verwachting dat deze partijen samen een goed en daadkrachtig bestuur van de gemeente Papendrecht kunnen gaan vormen. "

Lees hier het volledige eindverslag van de informateur.

« Terug

Reacties op 'Advies informateur de Regt: Start onderhandelingen PAB, CDA, CU en SGP'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.