Bericht van de fractie

vandaag.jpgdonderdag 02 april 2020 12:50

In deze uitzonderlijke tijd staat ook het gemeenteraadswerk redelijk stil. We komen in ieder geval niet bij elkaar de komende weken. Hoe dit verder loopt weet niemand, daarom is men bij de griffie druk bezig om te onderzoeken hoe we wellicht toch kunnen vergaderen. Het zou niet altijd verstandig zijn om bepaalde onderwerpen lang stil te laten liggen.

Velen van ons werken nu thuis, wat een uitdaging kan zijn. Ook de wethouders werken thuis en proberen daar in crisistijd de gemeente toch draaiende te houden, natuurlijk met alle ambtenaren. Onze burgemeester draait lange dagen om de crisis het hoofd te bieden en de juiste dingen te regelen.

Als fractievoorzitter heb ik regelmatig contact met de griffie over de stand van zaken. Dit gaat veelal via mail of de fractievoorzitters appgroep. Recent hebben we nog een vergadering gehad met bijna iedereen thuis via Skype en een paar met minimaal twee meter afstand in een grote zaal.  Alle voorzorgsmaatregelen worden dus gehouden.

Als fractie kregen we onder andere het verzoek om te stemmen voor uitgebreidere openingstijden van de supermarkten en andere winkels waar levensmiddelen te koop zijn. Dit betekent in de praktijk dat er twee extra zondagsopeningen bijkomen, maar , zoals gezegd alleen voor levensmiddelen en tijdelijk voor de duur van de noodverordening. Het Regionaal Beleids Team (de crisisorganisatie) hoopt hiermee dat het makkelijker wordt om boodschappen te doen en dat er minder contact zal zijn tussen de klanten. Ook al zijn we het niet eens met koopzondagen hebben we besloten om niet tegen te stemmen. We willen hiermee het voorstel van de crisisorganisatie volgen, omdat zij in deze situatie de leiding en expertise hebben.

Vorige week luidden van veel kerken de klokken als teken van troost en hoop. Hier sluiten wij graag bij aan en we bidden iedereen veel sterkte, troost en Gods zegen toe. We willen u vragen om de landelijke en lokale overheden, crisisorganisaties, zorgpersoneel en mensen in andere belangrijke beroepen in uw gebeden mee te nemen.

Met vriendelijke groeten,

Namens de fractie

Pieter-Jan den Dekker

« Terug

Reacties op 'Bericht van de fractie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.