Bericht vanuit de raad:

unnamed.jpgdonderdag 14 mei 2020 15:42

Inmiddels hebben we op 14 mei de eerste volledig digitale raadsvergadering achter de rug. Dat was even wennen om niet meer elkaar direct in de ogen te kunnen kijken. Uiteindelijk verliep de vergadering goed en was er voldoende ruimte om met elkaar het debat aan te gaan. De belangrijkste agendapunten waren: de groeiagenda en het krediet voor de reconstructie van de Overtoom.

Aan het einde van de vergadering werden een aantal moties ingediend. De motie om een Corona Noodfonds op te richten heeft het niet gehaald. Wij hebben ook tegen gestemd. Niet omdat we niet de inwoners of bedrijven willen ondersteunen, maar vooral omdat er teveel onduidelijkheden zijn en maatwerk eigenlijk niet geboden kan worden. Een dergelijk fonds voor inwoners, bedrijven, ZZP’ers en instellingen is te breed en voor nu ook niet haalbaar. Onze regering en onze ministers doen heel veel in deze crisis, waardoor het onverstandig is om dit in te zetten. De verantwoordelijk wethouder had dezelfde argumenten om deze motie af te raden. Wel hebben wij het college nog opgeroepen om de verantwoordelijkheid te nemen voor de meest kwetsbare groepen in Papendrecht. En die te ondersteunen waar dit nodig is en waar het kan, zoals bijvoorbeeld ondersteuning van De Voedselbank.

 

De ChristenUnie was voor één van de moties mede-indiener. Dit was de motie “Alleen op de vlucht”. Deze motie roept het college op om mee te werken en onderdeel te zijn van een oplossing voor 500 meest kwetsbare weeskinderen in Griekse vluchtelingenkampen. Dit ligt in lijn met de inspanningen die landelijk vanuit de ChristenUnie zijn gepleegd door Joel Voordewind. De meerderheid heeft voor de motie gestemd, waardoor deze dan ook is aangenomen.

 

Al met al zijn we tevreden met de eerste digitale raadsvergadering.

 

 

Met vriendelijke groeten uit de fractie

Pieter-Jan

Jaco

« Terug

Reacties op 'Bericht vanuit de raad:'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.