Anita Stigter

Een dag in het leven van Anita

Een dag in het leven van Anita ziet er altijd verrassend uit. Soms sta ik midden in de nacht op, omdat ik wakker ben geworden met een idee voor een preek of activiteit. Op een andere dag  schrik ik dat mijn ogen pas om 8.30 uur open zijn gegaan, begin ik de dag met het lezen van de krant en vertrek tegen 10 uur naar mijn eerste afspraak. Mijn werk als pastoraal medewerker in Rotterdam en als missionair werker in Papendrecht zorgt voor zeer wisselende werktijden, waar ik zelf heel gelukkig mee ben. Meestal ben ik rond 16.30 uur weer thuis, ga aan de slag met eten koken en samen met Martin en Naema, onze dochter kletsen we de maaltijd door over alles wat we hebben meegemaakt. Martin vertelt zijn belevenissen in de gevangenis, Naema als student geschiedenis op de Universiteit.

In de avonduren regelmatig een vergadering van de kerk, voor het missionaire werk, voor CSG de Lage Waard. In het weekend gaat mijn werk gewoon door, op zondag ben ik om de week in Rotterdam in de kerk, op die manier heb ik veel informeel contact met alle gemeenteleden, want we drinken altijd minimaal 1 uur koffie met elkaar.  De andere week actief in Papendrecht voor de 1voor1 dienst van de Elim kerk. Maandag is mijn “pyamadag”: niets hoeft, lekker lui, lezen, spelletje, filmpjesdag.

 

Waarom de ChristenUnie

Mijn hart ligt niet in de politiek, maar bij mensen en de schepping. Het bestuur heeft me benaderd voor het raadlidmaatschap en na lang overwegen heb ik me toch beschikbaar gesteld. Het gaat in de gemeente tenslotte ook om mensen en de komende jaren ook zeker om klimaat en natuur.  En ik ben van mening dat meer vrouwen actief zichtbaar mogen zijn in de politiek. Dat ik voor de CU kies is vanzelfsprekend. Voor mij staat de CU voor:  gelovig bewogen met mens en schepping.