Papendrechts Vondelpark op 'hotspotlijst' vuurwerkoverlast

Afbeelding1.jpg
Door Amy van den Berg op 19 november 2021 om 08:45

Papendrechts Vondelpark op 'hotspotlijst' vuurwerkoverlast

Omwonenden van het Papendrechtse Vondelpark zijn de vuurwerkoverlast door veelal jongeren spuugzat. Afgelopen week trokken meerdere mensen aan de bel bij de gemeente. ,,De locatie staat bij de politie en boa's op de hotspotlijst.”

Nagenoeg iedere avond zouden er flinke knallen te horen zijn in en rondom het park. Genoeg voor de Christen Unie om er vragen over te stellen, want wordt er ‘wel goed genoeg gehandhaafd’? 

Een bekend probleem, antwoordt waarnemend burgemeester Annemiek Jetten, die Openbare Orde en Veiligheid in haar portefeuille heeft. ,,Er zijn afgelopen vier weken 7 meldingen bij de politie en gemeente binnengekomen.” De locatie staat om die reden ook op de hotspotlijst en er wordt door politie en handhaving vaker gesurveilleerd. 

Ongestraft en ongestoord

Volgens Jetten is het niet zo, zoals Groen Links zich afvraagt, dat jongeren ongestraft en ongestoord hun gang kunnen gaan in het park, dat vlak naast middelbare school het Willem De Zwijger college ligt en in de buurt van winkelcentrum De Meent. 

,,Het is bekend dat door de coronapandemie de jongeren wel baldadiger kunnen zijn. Het heeft wel degelijk de aandacht van de politie en de boa’s. Maar het blijft lastig de jongeren op heterdaad te betrappen op het afsteken van vuurwerk.” 

Deel dit bericht