Zorg en welzijn is onze zorg in Papendrecht!

WhatsApp Image 2022-02-09 at 07.03.58.jpeg
IMG_7045.JPG
Door Anita Stigter op 8 februari 2022 om 23:47

Zorg en welzijn is onze zorg in Papendrecht!

Wat is het  een voorrecht om in Papendrecht te wonen en te leven. Een Gemeente met veel zorgvoorzieningen en instellingen waar mensen die hulp kunnen gebruiken ondersteuning en begeleiding ontvangen.

En toch . . .

Er zullen mensen zijn die minder goede ervaringen mee hebben. Naar uw verhaal willen we de komende jaren luisteren, wat heeft Papendrecht nodig aan zorg en welzijn zodat het voor alle inwoners fijn is om hier te wonen. Als ChristenUnie willen we meer investeren in preventie.

Onze droom is:

Papendrecht is een gemeente waar mensen er zijn voor elkaar.

Daar vraagt een andere manier van denken. Van: wat heb Ik nodig naar wat kan ik bieden. We hebben vertrouwen en veerkracht nodig om met elkaar de samenleving te versterken.

Hoe kunnen we Papendrecht sterker maken? Een paar voorbeelden:

  • Meer ruimte voor ontmoeting, stimuleren van initiatieven in de buurt.
  • Aandacht en stimulatie om moderne vrijwilligers te werven: Wie wil er helpen om in deze wijk de speeltuin te ondersteunen met het opknappen? Wie wil er steun geven aan dit gezin? Wie wil er ruimte bieden voor deze jongere die tijdelijk een bed nodig heeft? Wie wil in de tuin van deze alleenstaande vrouw 3x per jaar het onkruid verwijderen?
  • Op tijd en intensief werken aan het voorkomen en wegwerken van schulden.  Schulden veroorzaken ontzettend veel mentale problemen! Het veroorzaakt werkloosheid, leerstoornissen, depressies!  Wanneer we al deze kosten optellen, is schuldhulpverlening vele malen goedkoper. Ons voorstel: Een actief beleid om mensen uit de schulden te helpen, bijvoorbeeld door het opkopen van schulden.
  • Meer zorg en aandacht voor jongeren. Jongeren  helpen opgroeien tot volwassenen die weerbaar in de maatschappij mee kunnen doen.  Wat hebben jongeren nodig: ouders die  ondersteunen,  mentoren op school, in de sport, in de samenleving waar jongeren zich aan kunnen optrekken en hulp durven vragen.   Als samenleving het lef hebben om het gesprek aan te gaan: “Wat doen we (als volwassenen), wanneer we in een situatie komen waar we niet weten wat we moeten doen?”  Hoe zou het zijn als we daar eens open, kwetsbaar en eerlijk met elkaar over gaan spreken?  Wat is nodig om mentaal sterker te worden? Kunnen we elkaar tips geven?  
  •  Als ChristenUnie zien we kansen om hierin  ons geloof zichtbaar te maken. We weten  dat we kracht nodig hebben die we niet van nature in onszelf vinden. We vertrouwen op God dat Hij ons hoort en ons moed en hoop geeft om de verandering van denken in praktijk te brengen. We zijn ten slotte door Jezus zelf uitgenodigd om dienstbaar te zijn.