Obstakels voor de bouw van Skatepark

Afbeelding2.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2024-01-16 om 21.10.58_9e45abd6.jpg
Door Anton Rietveld op 19 januari 2024 om 13:15

Obstakels voor de bouw van Skatepark

Tijdens de raadsvergadering van 18 januari is het niet gelukt om met voldoende draagvlak het voorstel voor de bouw van een mooie skatebaan in Sportpark Oostpolder tot een positief besluit te brengen.

Dit plan is tot stand gekomen in samenwerking met een groep jongeren, die hier al een aantal jaren samen met de gemeente aan werkt.

De ChristenUnie-fractie vindt de daarmee gepaard gaande kosten passend bij de ambitie om te investeren in duurzame voorzieningen voor de jongeren van Papendrecht en staat achter dit voorstel. Er is een ruime afweging gemaakt in mogelijke locaties en volgens het college is het Sportpark Oostpolder de meest kansrijke plek. Veel andere opties vielen af omdat het skatepark dan te dicht bij woonhuizen zou komen of onder hoogspanningsmasten.

Helaas zijn er nog enkele obstakels die overwonnen moeten worden. Zo is er nog geen overeenstemming bereikt met de hondenbezitters die momenteel gebruikmaken van een veld op de beoogde locatie. Ook had VV Drechtstreek bezwaren, met name omdat zij in het verleden een plan hadden ingediend voor extra voetbalvelden op dezelfde locatie, dat overigens destijds werd afgewezen. Een ander argument dat door deze partij naar voren werd gebracht, was dat zij 900 leden hebben en het skatepark slechts voor 60-70 gebruikers zou worden gerealiseerd. Na de vergadering verklaarde duo-raadslid Anton Rietveld dat hij dit argument niet relevant vindt; "dit voorstel biedt meer diversiteit in het sport- en beweegaanbod voor de jeugd en staat los van de uitbreidingsbehoefte van de voetbalvereniging. En uiteindelijk is de verwachting dat ook veel meer jongeren hiervan gebruik zullen maken."

Het college heeft het voorstel teruggetrokken en zal onderzoeken of er naast Sportpark Oostpolder en de reeds onderzochte alternatieve locaties toch nog andere mogelijke locaties kunnen worden aangewezen.