ChristenUnie vraagt actieve rol Papendrecht bij locatie verkenning windturbines

WhatsApp Image 2024-02-02 at 11.16.33.jpeg
Afbeelding van WhatsApp op 2024-01-16 om 21.10.58_9e45abd6.jpg
Door Anton Rietveld op 2 februari 2024 om 16:44

ChristenUnie vraagt actieve rol Papendrecht bij locatie verkenning windturbines

Tijdens het vragenkwartier van de raadsvergadering op 1 februari heeft de ChristenUnie-fractie gereageerd op social media-berichten in de buurgemeenten door een vraag te stellen:

“In de raad van Molenlanden is de afgelopen tijd uitgebreid gesproken over locaties voor windmolens. Een van de locaties, die kansrijk lijkt te zijn voor een mogelijke plaatsing, ligt op de grens van Oud-Alblas met Papendrecht. Dit kan dus mogelijk ook gevolgen hebben voor onze burgers in het noorden van onze gemeente. Wordt de gemeente Papendrecht ook actief betrokken in deze verkenning van deze locatie voor de mogelijke plaatsing van windmolens?”

Het college liet weten recentelijk te zijn geïnformeerd door de Regionale Energie Strategieën (RES) Alblasserwaard en heeft afgelopen week ook de bewoners van de wijken Molenvliet en Wilgendonk hierover per brief op de hoogte gesteld. Binnenkort zullen alle inwoners via de gemeentewebsite en in de Klaroen worden geïnformeerd en opgeroepen om gebruik te maken van de inspraakmogelijkheden.