Fietspadveiligheid onder de loep: ChristenUnie stelt vraag over onoverzichtelijke situatie bij Burgemeester Keijzerweg

WhatsApp Image 2024-02-02 at 11.11.43.jpeg
Afbeelding van WhatsApp op 2024-01-16 om 21.10.58_9e45abd6.jpg
Door Anton Rietveld op 2 februari 2024 om 16:41

Fietspadveiligheid onder de loep: ChristenUnie stelt vraag over onoverzichtelijke situatie bij Burgemeester Keijzerweg

Naar aanleiding van een vraag van een lid van de ChristenUnie Papendrecht heeft Henk Bezemer tijdens de raadsvergadering van 1 februari een vraag gesteld over de onveilige situatie voor fietsers bij De Lage Waard en het tankstation aan de Burgemeester Keijzerweg.

“Het fietspad langs de Burgemeester Keijzerlaan kent ter hoogte van het benzinestation een zeer onoverzichtelijke hoek door de dode hoek vanwege de shop bij het station. Omdat er daar druk fietsverkeer in twee richtingen plaatsvindt, ontstaan regelmatig op die plek gevaarlijke situaties. Recent is er een aanpassing aan het tankstation gedaan, waarbij de shop haar functie verloren heeft, dit biedt daarom de mogelijkheid om deze gevaarlijke situatie wellicht daar aan te kunnen passen. Is het college bereid daarnaar kijken?”

Wethouder Arno Janssen gaf in zijn antwoord aan dat het college niet alleen bereid is om ernaar te kijken, maar dat het de situatie inmiddels ook in de gaten heeft. Vanwege de onlangs gereconstrueerde rotonde is het fietsverkeer op het betreffende punt aanzienlijk intensiever geworden en zijn er ook incidenten gemeld. Het college ziet twee oplossingen: ten eerste het zicht verbeteren door de bosschages aan de rand van het fietspad aan te pakken, of de bocht rechttrekken om daarmee tegenliggers eerder op te merken. De raad wordt hierover in het eerste kwartaal verder geïnformeerd.