Erik den Boef

Een dag uit het leven van Erik den Boef

Mijn naam is Erik den Boef, getogen in Papendrecht en getrouwd, samen hebben we drie kinderen in de tienerleeftijd.

In een gezin met drie opgroeiende kinderen is het vroeg opstaan voor mij een kostbaar begin van de dag. Vaak voor dat de anderen in het gezin uit bed zijn, heb ik ontbeten met de krant er bij en ga ik op de fiets naar IHC Kinderdijk. Mijn werk op de kwaliteitsafdeling kent vele kanten. Er is geen dag hetzelfde, de rode lijn in mijn werk is het verzamelen van afwijkingen op producten en frequent overleg met de leveranciers van IHC, verbeterplannen bespreken en uitvoeren. Het regelmatig bezoeken van de leveranciers over heel de wereld heeft er toe bijgedragen dat ik vind dat wij in Nederland en dus ook in Papendrecht dankbaar moeten zijn over alle kansen die wij krijgen. Als ik rond 17:00 weer thuis ben, staat de prak al klaar. We eten graag vroeg en daarmee kan de avond met van alles gevuld worden. De kinderen vullen de avond met sport en ontspannen, mijn vrouw heeft eens in de zoveel tijd haar vrijwilligerswerk als OR lid van de school. Zelf ben ik afwisselend thuis, bij een digitale vergadering of een fractie overleg. Rond 22:30 gaan de lampen in huize den Boef weer uit.

Ik ben graag bezig met klussen en klusjes in en rond het huis. Toen het bestuur van de Christen Unie me in september 2020 benaderde, was ik net gestopt als vrijwilliger in de Sionskerk. Na uitgebreide kennismaking met het bestuur en de fractie, heb ik gekozen voor het fractie werk.

Mijn interesse is breed, ik hecht aan normen en waarden. Het liefst ben ik bezig met onderwerpen als: ruimte voor groen, ruimtelijke ontwikkeling en bouwen en energietransitie.

 

Waarom de ChristenUnie

Het bestuur van de Christen Unie heeft me medio 2020 gevraagd om te overwegen een bijdrage te leveren aan de fractie of bestuur. Na met beide kennis te hebben gemaakt, heb ik gekozen om mee te blijven denken in de fractie.

Voor Papendrecht betekent dat voor mij de inwoners stimuleren om samen de normen en waarden te versterken als omzien naar elkaar, zorg voor de omgeving, respecteer grenzen en hulp aan de ander.

Ik wil me inzetten voor het samen schoon en veilig houden van Papendrecht. Een dorp waar je veilig kunt wandelen en fietsen. Waar parken, niet alleen een koele plek zijn, maar ook een ontspanningsruimte voor jong, jongere, gezinnen en ouderen. Het streven naar een betaalbare en haalbare energie transitie kan ook op mijn aandacht rekenen. Waarbij bedrijven zich ook gehoord voelen.

Als duo-raadslid zie ik kansen om me te ontwikkelen in de plaatselijke politiek en samen met een dosis gezond verstand is het vele werk een uitdaging, maar ook een plezier om te doen.