Pieter-Jan den Dekker

Een dag in het leven van Pieter-Jan

Mijn naam is Pieter-Jan den Dekker, 45 jaar. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen van 9 tot 17 jaar. Dus gezellig druk bij ons thuis.

Meestal zie ik ‘s ochtends  mijn twee oudste kinderen, Jip en Seth voor ze vertrekken naar het MBO en de HAVO. Soms breng ik mijn jongste,  Sam naar de basisschool. Daarna ga ik of thuis of op kantoor aan het werk. Als risicomanager bij Nationale-Nederlanden ben ik veel bezig om samen met het bedrijf te kijken welke risico’s we lopen en hoe we deze het beste kunnen beheersen. Een afwisselende leuke baan. In de avond eten we als gezin meestal met zijn allen. Daarna is het veelal gemeenteraadwerk, vergaderingen voorbereiden, vergaderingen deelname, of inmiddels voorzitter zijn van de commissie ABZ. In het weekend ontspan ik graag door te sporten, soms fietsen en een goede film te kijken.

 

Waarom de ChristenUnie

Toen ik 8 jaar geleden alweer werd gevraagd wilde ik graag weten wat de plaatselijke politiek inhield. Ik ben een aantal keer wezen kijken en kwam tot de conclusie dat dit wel echt bij mij past. Soms erg inhoudelijk bezig zijn, dan weer op een bijna strategisch niveau en dat afgewisseld met leuke en soms spannende debatten. Als trouw lid van de CU doe ik dat natuurlijk omdat ik vind dat we als politieke partij een goede positieve boodschap hebben, vanuit de bijbel, met hart voor de mensen. Dat probeer ik ook in de gemeenteraad uit te stralen in inhoudelijke keuzes, als in mijn optreden naar anderen toe.