Thomas Rietveld

Een dag in het leven van Thomas

Mijn naam is Thomas Rietveld, 24 jaar, wonend in Papendrecht, samen met mijn ouders, 3 broertjes en 2 zusjes.

Iedere ochtend gaat bij mij om half 7 de wekker en maak ik mij klaar voor de komende dag. Ik vertrek naar mijn werk op het IKC-Beatrix, midden in het centrum van Papendrecht. Ik ben hier 5 dagen in de week werkzaam als onderwijsassistent daarnaast ben ik bezig met de PABO. Het werk op het IKC is erg leuk en gevarieerd! Zo werk ik het ene moment met de kleuters en ben ik het volgende moment in groep 8 te vinden. De ene keer help ik een leerling die het allemaal wat lastig vindt om daarna weer met de kinderen uit de plusklas aan de slag te gaan.

Na mijn werkdag vertrek ik weer naar huis en ga ik meestal nog voor mijn studie aan de slag. Verder ben ik in mijn vrije tijd regelmatig in de sportschool te vinden, speel ik percussie in de kerk en ben ik graag buiten.

 

Waarom de ChristenUnie

Vanaf het moment dat mijn vader (Anton Rietveld) in de gemeenteraad kwam, was ik als kind al geboeid door de plaatselijke politiek. Ik ging af en toe mee naar een raadsvergadering ook al snapte ik er toen niet heel veel van, het was gezellig om tussen al die oudere mensen te zitten.

Dat is misschien ook gelijk wel het punt wat mij prikkelt om mij in te zetten voor de plaatselijke politiek. Dat er tussen die ‘oudere’ mensen ook meer jonge mensen komen, tenslotte zijn we samen Papendrecht.

Op dit moment ben ik achter de schermen al actief voor de ChristenUnie; Ik beheer de website en gedeeltelijk de sociale media van de lokale partij. Toen de vraag kwam of ik op de lijst wilde staan voor de komende verkiezingen hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken! De ChristenUnie is voor mij de partij waarbij mijn geloof en het zorgen voor de samenleving bij elkaar komen en dat is iets waar ik graag voor wil gaan!