Berichten geschreven door Jaco van Erk

 1. Schermafbeelding 2022-01-12 213049.jpg
  jaco.jpg
  Door Jaco van Erk op 12 januari 2022 om 21:31

  Oude wijn in nieuwe zakken of nieuwe wijn in oude zakken?

  Ziet u een overeenkomst tussen een proeverij en verkiezingen? Ik wel. Het woord proeverij is oorspronkelijk afgeleid van het woord wijnproeverij. Daar wordt het ook vaak mee geassocieerd. Bij een wijnproeverij krijgt u gelegenheid om via smaak en geur een oordeel te geven over de kwaliteit en kenmerken van verschillende wijnen. Misschien heeft u in binnen- of buitenland met veel plezier wel eens aan deelgenomen aan een dergelijke wijnproeverij. En daar een mooie wijn aan overgehouden.

  Lees meer over "Oude wijn in nieuwe zakken of nieuwe wijn in oude zakken?"
 2. WhatsApp Image 2022-01-06 at 00.03.05.jpeg
  jaco.jpg
  Door Jaco van Erk op 23 december 2021 om 00:03
 3. werkbank.jpg
  jaco.jpg
  Door Jaco van Erk op 8 september 2021 om 08:14

  Een helpende hand

  Misschien heeft u het wel eens meegemaakt of iemand in uw omgeving. Of u zit zelf middenin een dergelijke situatie. Door ziekte, scheiding of faillissement is er veel bestaanszekerheid weggevallen. De coronacrisis hielp ook bepaald niet mee in de goede richting. Misschien verloor u wel uw baan. Door het verlies van werk of een sterke terugloop daarvan, daalde het maandelijkse inkomen fors, de huur van het huis kon amper nog worden betaald en de eerder gekende welvaart is verleden tijd. Uiteraard hoop ik dat u of iemand in uw omgeving niet in zo'n situatie zit of heeft gezeten.

  Lees meer over "Een helpende hand"
 4. eenzaam.jpg
  jaco.jpg
  Door Jaco van Erk op 5 juli 2021 om 11:00

  Oog voor elkaar

  Hij wandelde zomaar op een dag voorbij. En de weken erna herhaalde het zich. Op ongeregelde tijden. Hij oogde vriendelijk, maar bepaald niet onbezorgd. Via het raam op het werk maakte ik soms oogcontact. Ik knikte eens vriendelijk, wat later in de tijd overging in het opsteken van mijn hand. Zo groeide het nog steeds oppervlakkige contact. We raakten kort in gesprek, nadat hij een keer op mijn raam tikte. Onsamenhangend vertelde hij dan het één en ander. Eerlijk gezegd was er, ook het aantal keren dat zich dat herhaalde, geen touw aan vast te knopen.

  Lees meer over "Oog voor elkaar"